İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden operasyona yönelik ayrıntılara yer verdi. 

Bakan Yerlikaya açıklamalarında, İstanbul'da 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında yürütülen 12 iş yerinin kurşunlanması olayına karışan şüphelilere yönelik "Mahzen-25" operasyonu başlatıldığını paylaştı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü öncülüğünde Bahçelievler, Zeytinburnu ve Sultangazi ilçe emniyet müdürlükleri ile ortak operasyon gerçekleştirildiğini söyleyen Yerlikaya, 11 şüphelinin yakalandığı bilgisini de aktardı.

Söx konusu suçlarda kullanılan çalıntı motosiklet, kask ve silahların ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, "Operasyon sonucunda 8 ruhsatsız tabanca, AK 47 uzun namlulu silah, 3 otomatik tabanca, çalıntı motor, 2 çelik yelek ve muhtelif miktarda satışa hazır hale getirilmiş uyuşturucu maddeye el konuldu." şeklinde konuştu.

Operasyonu tamamlamış olan polisleri tebrik eden mesajalrını ileten Yerlikaya, şunları ekledi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; şehirlerimizin huzurunu bozan, iş yerlerini kurşunlayan ve bu maşaları yönlendiren her kim olursa olsun tek tek yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Bizden kaçamayacaklar."