Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa Genel Değerlendirme Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihtiyaçlarına uygun, demokratik, sivil, kuşatıcı bir anayasa yapılması hedefine vurgu yaptı. Tunç, Türkiye'nin anayasal istikrarsızlık dönemlerini yaşadığını belirterek, "Bu Anayasamız adeta protez anayasaya dönüşmüş durumda. 21 yılda gerçekleştirdiğimiz ve Anayasamızdaki vesayetçi ruhu azaltan düzenlemelere rağmen yeni bir anayasa istiyoruz." dedi.

Tunç, siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkesin demokratik ve sivil bir anayasa yapma noktasında görüş birliği içinde olduğunu söyledi. Açılış konuşmasında Türkiye'nin anayasalar tarihine değinen Tunç, darbe ve darbe girişimlerinin toplumda açtığı yaraların uzun yıllar süregeldiğine dikkat çekti. 1961 ve 1982 Anayasalarının darbe ve darbe girişimlerinden doğduğunu belirten Tunç, bu anayasaların vesayetçi anlayışı muhafaza etmek için hazırlandığını ifade etti.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler... Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler...

"Türkiye'deki anayasalar çoğunlukla darbe ve darbe girişimlerinden doğdu" diyen Tunç, 1982 Anayasası'nın yerine sivil ve demokratik bir anayasanın hazırlanmasının elzem olduğunu vurguladı. Tunç, şu ana kadar yapılan değişikliklere rağmen 1982 Anayasası'nın "protez anayasa" haline geldiğini, bu durumun yeni bir anayasa ihtiyacını gündeme getirdiğini söyledi.

Bakan Tunç, "21 yılda gerçekleştirdiğimiz ve Anayasamızdaki vesayetçi ruhu azaltan düzenlemelere rağmen yeni bir anayasa istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.