Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adıyaman'da TRT Haber'e yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi.

İşte Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Türk bayrağının ilk kez uzaya çıkması, gençlerimize ilham olacak bir gelişmedir.


Kabine'nin birinci gündemi deprem bölgesinin yeniden inşasıdır.


Deprem anından itibaren bir kriz merkezi oluşturuldu ve her ile, ilçeye koordinatör savcı görevlendirmesi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor


Devam eden deprem soruşturmaları kapsamında 812 dosyada bilirkişi raporu geldi.

Toplamda 2 bin 825 kişinin yargı süreci devam ediyor. 267 kişi tutuklandı ve 2 bin 825 kişi hakkında adli işlem sürüyor. Adli süreç hızlandırılarak şehitlerin hızla imarı için önemli adımlar atıldı.


İstanbul Adliyesi'ne yapılan terör saldırısına ilişkin soruşturmanın tüm detaylarıyla titizlikle sürdüğünü belirtti. 102 kişi gözaltına alındı, 96'sının sorgusu devam ediyor. Teröristlerin güvenlik kapısından geçmesi durumunda eylemin gerçekleşebileceği vurgulandı.


AİHM'nin ihlal kararlarının yargılanmanın yenilenmesi sebebi olduğunu ifade etti. Mahkemelerden gelen kararların Yargıtay tarafından incelendiğini ve Yargıtay'ın aldığı kararların hukuki olarak bağlayıcı olduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın itibarının korunması gerektiğini vurguladı.


Adalet reformu çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve 70 maddelik teklifin Meclis'e sunulacağını açıkladı. Şimdiye kadar 7 yargı paketinin Meclis'ten geçtiğini ve 8'incisinin hazırlıklarının yapıldığını ifade etti.


Suç işleyenlerin cezasız kalmayacağını ve caydırıcılığın sağlanacağını vurguladı.