Bakan Şimşek: Enflasyonun hızla gerilemesini bekliyoruz Bakan Şimşek: Enflasyonun hızla gerilemesini bekliyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremden etkilenen bölgelerde eğitimdeki kayıpları telafi etmek amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, veli, devlet ve milletin beklentisinin sadece öğretim değil, eğitim olduğunu vurgulayarak, uzaktan eğitim yaklaşımını desteklemediklerini belirtti. Depremden etkilenen kentlerde ise zorunlu telafi eğitiminin başlayacağını açıkladı.

11 Eylül tarihinden itibaren 4 hafta boyunca depremden etkilenen bölgelerde zorunlu telafi eğitimi yapılacağını duyuran Bakan Tekin, eğitimde yüz yüze ve sağlıklı bir ortamın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, eğitim yatırımlarının arttığını ve standartların yükseldiğini belirterek, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının düştüğünü, derslik yatırımlarının artırıldığını ve öğrenci sayısındaki artışın üzerinde eğitimci artışının sağlandığını ifade etti.

Bakan Tekin ayrıca, özel okulların belirli bir standarda kavuşturulması gerektiğini ve devlet okullarının da aynı standartları yakalamak için çaba gösterdiğini belirtti. Uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitimin hedeflendiğini vurgulayan Bakan Tekin, öğrencilerin en sağlıklı ortamda eğitim almalarının amaçlandığını dile getirdi.

Ayrıca, Adana'da depremden etkilenen ve hasar gören okulların onarıldığını ve kullanılabilecek duruma getirildiğini ifade eden Bakan Tekin, deprem sonrası süreci yakından takip ettiklerini ve eğitimdeki kayıpları en aza indirme çabasında olduklarını belirtti.