Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle birlikte Birinci Meclis'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezen öğrencilere müze hakkında bilgi verildi.

Bakan Tekin, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, 29 Ekim'in hem bir bayram hem de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olduğunu belirterek, bu özel günün anlamını vurguladı. Birinci Meclis'i ziyaret etmenin bu önemli günün etkinliklerinden biri olduğunu ifade etti.

Celal Şengör'den Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye O Ülke İle Birleşecek Bundan Kaçış Yok Celal Şengör'den Dikkat Çeken Açıklama: Türkiye O Ülke İle Birleşecek Bundan Kaçış Yok

Tekin, çocukların okullarda teorik olarak öğrendikleri Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in ilanı gibi konuları Birinci Meclis'te pratiğe döktüklerini ve bu deneyimden büyük bir ilgi gösterdiklerini dile getirdi. Bakan Tekin, Cumhuriyet'in felsefesine, ruhuna ve bağımsızlığına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı ve gelecek kuşaklara bu değerleri aktarmanın milli eğitimin önemli bir misyonu olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Bayramı'nı bir hükümet sistemi değişikliği ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığının tescillendiği bir gün olarak değerlendiren Bakan Tekin, Cumhuriyet'in korunması gereken bir değer olduğunu söyledi. Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olarak 29 Ekim'i algıladıklarını ifade etti.

Bakan Tekin, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, gelecek yüzyılların Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde başarılı olduğu bir Türkiye Yüzyılı olması temennisinde bulundu.