Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların toplumsal ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla etkinliklere katılmalarını önemsediklerini ve bu katılımın okul başarısında bir değerlendirme kriteri olmasını arzu ettiklerini belirtti. Bakan Tekin, "Ana dil becerilerinin gelişmiş olması, çocukların kendilerini daha rahat ifade edebilmesi, milli şuur ihtiyacımızı ve toplumla karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümünde en başat tedbirlerden bir tanesi olacaktır" dedi.

Tekin, modern toplumun en temel problemlerinden birinin insanların sağlıklı iletişim kuramaması olduğunu ifade ederek, çocukların bu becerilerini geliştirmenin okul başarısının yanı sıra toplumsal sorunlara da çözüm getirebileceğini vurguladı.

Ayrıca, Bakan Tekin, yaz aylarında gerçekleştirdikleri uygulamalarla çocukların okuma alışkanlıklarını artırmaya yönelik adımlar attıklarını ve bu konuda çocukların kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeye odaklandıklarını açıkladı.