Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, ziyaret sırasında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen Bakan Tekin, burada bir çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Tekin, Anıtkabir Özel Defteri'ne duygusal bir mesaj yazdı. Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başlayan Bakan Tekin, şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Atatürk, ebedi istirahatgahınız Anıtkabir'de huzurunuzda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümü ve bağımsızlık mücadelemizin simgesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşku ve şükranla kutluyoruz. 'Hakimiyet, bila kaydü şart milletindir.' ilkesiyle şekillenen bağımsızlık mücadelemizin geleceği, evlatlarımızın omuzlarında yükselmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu değerli mirası, bilim, kültür, sanat ve manevi değerlerle donatılmış bir şekilde gençlerimize aktarmak bizim için bir onur vesilesidir. Çünkü biliyoruz ki 'dehay-i millimizin inkişafı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir.' Sizden aldığımız ilham ve aziz milletimizden aldığımız güçle, bu cennet vatanı daha da ileriye taşıma azmi ve kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun."