Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile çeşitli etkinliklere katılmak üzere yaptığı ABD ziyaretinde enflasyon ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, yaptığı açıklamada yaz aylarında enflasyonun kalıcı bir şekilde düşüş trendine gireceğini belirterek şunları söyledi: "Gelecek 12 ay için enflasyon beklentileri yüzde 35'e düştü. Ekonomide yeniden dengelenme güçlü bir şekilde devam ediyor. Net ihracatın katkısı büyük ihtimalle ilk çeyrekte artıya döndü. İç talepte önümüzdeki dönemde bir miktar yumuşama olacak. Bu yeniden dengeleme, cari açıkta ve enflasyonda kalıcı bir düşüş getirecek. Yaz aylarında sadece baz etkisinden dolayı değil, attığımız maliye ve para politikasındaki adımlarla enflasyonun nasıl kalıcı bir şekilde düşüş trendine girdiğini hep birlikte göreceğiz."

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Bakan Şimşek, ayrıca ABD ziyareti sırasında yatırımcılarla yapılan toplantılarda Türkiye'ye büyük bir ilginin olduğunu belirtti. "Dezenflasyonla, yapısal reformlarla, mali disiplinle makroekonomik temelleri güçlendiriyoruz ve bu çok ilgi çekiyor. Onun için yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi." şeklinde konuştu.

Şimşek, ayrıca programın uygulanmasıyla ilgili geçmişte var olan şüphelerin ve soru işaretlerinin ortadan kalktığını ve programa olan güvenin arttığını vurguladı. "Maliye politikasını güçlendireceğiz, dezenflasyona destek vereceğiz, harcamaları gözden geçiriyoruz." diyen Şimşek, ekonomideki dengelenme sürecinin devam ettiğini ve kayıt dışılıkla mücadelenin önemli bir konu olduğunu ifade etti.

Son olarak, Şimşek, ülkenin bu program etrafında kenetlenmesine ihtiyaç olduğunu ve programın Türkiye'nin ekonomik geleceğini güçlü bir şekilde yeniden inşa edeceğini belirtti.