Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, döviz, fon ve faiz gelirlerinde uygulanan vergi oranlarının artırılması yetkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, bu vergi oranlarının yüzde 40'a kadar çıkarılabilmesi yetkisinin alındığını ancak belki hiçbir zaman uygulanmayacağını söyledi. Şu anda yüzde 40'lık bir vergi getirilmediğini, sadece bir yetki alındığını ifade etti.

Öte yandan, önümüzdeki dönemde büyümenin yavaşlayacağını belirten Şimşek, iş dünyasına çağrı yaparak, şirketlerin dış pazarlara yönelmelerini ve her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Bakan Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında büyümeyi dengelemeyi ve daha kaliteli bir büyümeyi hedeflediklerini vurgulayarak, iç talebin yavaşlamasıyla şirketlerin dış pazarlara yönelmeleri gerektiğini ifade etti.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Şimşek ayrıca, kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasına ilişkin olarak da zamanla bunun bitirilmesi için çalışmalara başladıklarını ve bu konuda ilave adımlar atabileceklerini söyledi.

Son olarak, Merkez Bankası rezervlerinin güçlendiğini söyleyen Şimşek, rezervlerin mayıstan bu yana 36 milyar dolar arttığını ifade etti.