Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'a gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamalarda, hükümetin insan odaklı bir felsefeye sahip olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her zaman millete hizmet etmeyi esas aldıklarını belirtti. Şimşek, bu hizmetlerin en önemlisinin eğitim olduğunu düşündüğünü ifade ederek, eğitimin öncelikli alanlarından biri olduğunu ve bütçeden en çok kaynağı eğitime ayırmaya devam ettiklerini söyledi.

Bakan Şimşek, eğitim, bilim ve teknolojiye daha fazla yatırım yapacaklarını dile getirdi. Özellikle eğitimin nesilleri dönüştüren ve ülkeleri başarıya taşıyan sabit bir formül olduğunu belirten Şimşek, bu alana yapılan yatırımların devam edeceğini ifade etti.

Batman'ın altyapı projelerine değinen Bakan Şimşek, şehirde devam eden projelerin toplamının 13,5 milyar lira olduğunu belirtti. Sadece ulaşım altyapısının konuşulmadığını, aynı zamanda Batman'ın önemli bir sanayi üssü olması noktasında da ciddi projelerin olduğunu sözlerine ekledi.

Şimşek; ''Eğitim bizim en öncelikli alanımızdır, en büyük  önceliğimiz olmaya devam edecek. Yani bütçeden en çok kaynağı eğitime yatırmaya devam ediyoruz. Eğitime, bilime, teknolojiye daha çok yatırım yapacağız” dedi.

'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı 'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı

Bakan Şimşek ve Ulaştırma Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batman'daki temaslarının ardından Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde gerçekleştirilen açılışlara katıldı. Burada yaptığı konuşmada, devletin yatırım yapanlara güçlü destek verdiğini ifade etti ve Batman'ın bu anlamda muazzam bir şekilde desteklendiğini belirtti. Ayrıca, Necat Nasıroğlu Vakfı'nın gerçekleştirdiği yatırımın, özel sektör anlamında önemli ve büyük bir atılım olduğunu söyledi. Batman'ın bugün inovasyon ve üretimi konuştuğunu, katma değeri yüksek alanlarda çaba sarf ettiğini belirterek, bu birlikteliğin anlamlı olduğunu ifade etti. Açılışı yapılan Leyla Nasıroğlu Kütüphanesi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu ve Azze Nasıroğlu Kur'an Kursu ve Taziye Evi'nin hayırlı olmasını diledi.