Mehmet Özhaseki, Kriter Dergisi'nde SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan, 6 milyon 609 bin 408 bağımsız bölüm içeren 2 milyon 376 bin 167 yapının hasar tespitini yaptıklarını açıkladı. Ağır hasar alan 680 bin konut ve 170 bin dükkanın maliyeti ise 110 milyar dolar olarak belirlendi. Özhaseki, afet bölgesinde zarar gören konutları güvenli bir şekilde yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak

İstanbul'da kentsel dönüşümle afetlere hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özhaseki, İstanbul'da 1,5 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu ifade etti. İstanbul'un dönüşümü için dört adımlı bir yol haritası belirlediklerini söyleyen Bakan, yeni yasanın engelleri kaldırarak şehri afetlere hazır hale getireceklerini, rezerv alanlarda 400 bin konut inşa ederek dönüşüme hız katacaklarını, 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla 350 bin konutun dönüşümünü sağlayacaklarını ve İstanbul'da 100 bin sosyal konut inşa edeceklerini açıkladı. Yarısı Bizden kampanyasına 106 bin 225 binada 1 milyon 225 bin 63 bağımsız bölüm için başvuru alındığını belirten Özhaseki, kampanyaya 1,5 milyon lira destek sağlayacaklarını ve geri ödeme süresinin 10 yıl olacağını ifade etti.