İmamoğlu ve Yavaş Bu Kez Rakip! Belediyeler Birliği'nde Başkanlık Krizi Çıkar Mı? İmamoğlu ve Yavaş Bu Kez Rakip! Belediyeler Birliği'nde Başkanlık Krizi Çıkar Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadelenin sonucu olan hızlı gerilemenin devam edeceğini ve yıllık enflasyonun daha düşük seviyelere ineceğini söyledi.

Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; TÜFE'nin nisan ayında yüzde 2,39 artış gösterdiğini, ancak yıllık enflasyonun altı aydır düşüş göstererek yüzde 43,68 seviyesine gerilediğini belirtti. Geçen yıl ekim ayında yüzde 85,5 ile zirve yapan TÜFE enflasyonunda yaklaşık 42 puanlık bir düşüş kaydedildiğini de vurgulayan Nebati, Yİ-ÜFE'nin ise yüzde 52,11'e gerilediğine dikkat çekti.

Nebati, ÜFE-TÜFE arasındaki makasın tek haneli seviyelere gerilediğine işaret ederek, enflasyon beklentilerinin de olumlu yönde etkilendiğini söyledi. Bakan Nebati, tüm dünya ekonomisinin resesyon endişeleriyle boğuştuğu bir dönemde Türkiye'nin enflasyonla mücadelede taviz vermeden büyümeye devam ettiğini belirtti.