Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yarının Avrupası: Sınamalarla Yüzleşmek ve Geleceği Şekillendirmek" panelde Avrupa Birliği'ne sert tepki gösterdi. Avusturya'nın Salzburg şehrinde düzenlenen panelde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dışında Singapur Devlet Bakanı Sinn Ann, Dünya Ekonomi Forumu (WEF) Başkanı Borge Brende, Fransa Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna'ya Yönelik Yardımlar ve Yeniden İnşadan Sorumlu Özel Temsilcisi Pierre Heilbronn da katıldı.

"Türkiye büyüklüğünde bir ülkeyi görmezden gelemezsiniz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Avrupa Birliği'nin birbirine ihtiyacı olduğunu belirterek "Bence bugünün bağlamında, Türkiye'nin Avrupa'nın dönüştürücü gücüne ihtiyacı olduğu kadar sizin (AB) de Türkiye'ye ihtiyacınız var. AB ve Türkiye küresel ortak değerlere sahip. Bu nedenle Türkiye, AB ile sıkı ilişki içinde olmak istiyor. Eğer Avrupa daha uygun bir pozisyon almak istiyorsa, Avrupalı liderlerin bahsettiği gibi küresel meselelerde daha iyi bir oyuncu olmak istiyorsa, Türkiye büyüklüğünde bir ülkeyi görmezden gelemezsiniz." dedi.

A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde! A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde!

Bakan Şimşek, Türkiye ile Avrupa Birliği'nin arasında imzalanmış oluğ hala yürürlükte olan Gümrük Birliği Antlaşması ile ilgili olarak "Birkaç sene önce Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin faydaları üzerine bir araştırma yapıldı. Sonucunda bunun AB'ye büyük faydası olduğu ortaya çıktı. Ağacın alçaktaki dallarındaki meyvelerinden (yakın vadeli hedeflerden) başlayarak yeniden görüşebiliriz" dedi.