Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, asgari ücrete yönelik ara zam beklentileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

Bakan Işıkhan, asgari ücret konusunda herhangi bir ara zam düşünülmediğini belirtti. Özellikle temmuz ayında enflasyondan veya sözleşmelerden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını vurguladı. En düşük emekli aylığının zaten 10 bin TL olduğunu hatırlatan Işıkhan, bu miktarın temmuz ayında yapılacak güncellemelerle birlikte artış göreceğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, asgari ücrette de herhangi bir ara zam düşünülmediğini belirtti. Enflasyon ve sözleşmelerden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını belirterek, asgari ücrette ek bir zam planlarının olmadığını açıkladı.

Son olarak, emeklilere yönelik yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Işıkhan, bu konuda bakanlık tarafından bir lansman düzenleneceğini ve yaklaşık 15-20 gün içinde elde edilen verilerin paylaşılacağını ifade etti. Emeklilerin refahlarının artırılmasının temel sorumluluklarından olduğunu vurgulayan Işıkhan, bu çerçevede çalışmaların gerçekleştirileceğini belirtti.