MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşam standartlarını artırmak ve vatandaşların refahını yükseltmek amacıyla yeni adımlar atacaklarını belirtti.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin emeğin, üretimin ve kalkınmanın yüzyılı yapma sözünde kararlı olduklarını vurguladı. Çalışma hayatında yapısal sorunları çözmek için önemli adımlar attıklarını ifade eden Işıkhan, bu çerçevede mevzuat düzenlemeleri, sendikalaşma hakkının güçlendirilmesi, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar ve asgari ücrete ilave artışlar gibi önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Bakan Işıkhan, özellikle genç istihdamını artırmak, çalışma hayatını daha adil ve güvenceli hale getirmek, emeklilere daha fazla destek sağlamak gibi konulara odaklanacaklarını ve bu yönde yeni teşvikler ve adımlar atacaklarını söyledi. Ayrıca, ülkenin ekonomik ve sosyal refahını tüm vatandaşlara yansıtmak amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.