EYT'liler dikkat! Emekliliği iptal oldu, maaşları geri istendi EYT'liler dikkat! Emekliliği iptal oldu, maaşları geri istendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık ikramiye için Meclis'te çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Bakan Işıkhan, dün gerçekleşen görüşmelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ikramiyenin fiilen çalışmayan tüm emeklilere ulaştırılacağını belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayında başlayacak olan görüşmelerine de değinen Bakan Işıkhan, sosyal diyaloğu gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceklerine inancını dile getirdi.

Bakan Işıkhan, çalışma ve sosyal güvenlik alanında yapılan düzenlemelere yönelik açıklamalarda bulunarak, Meclis'te kabul edilir edilmez emeklilere yönelik 5 bin lira ikramiye çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Bu ikramiyenin daha önce kapsam dışında kalan emeklilere de ulaştırılacağını ifade eden Bakan Işıkhan, Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı doğrultusunda bu konuda çalışmaların hızla tamamlanacağını belirtti.

Ayrıca, çalışmayan kadınlara yönelik bir düzenleme yapılacağını ve ev kadınlarına emeklilik hakkı tanınacağını da vurgulayan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının gereğinin yerine getirileceğini belirtti.