CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Bakan Ersoy'un açıklamalarına yönelik ifadelerine karşılık yazılı bir açıklama yapan Bakan Ersoy, atık su arıtma tesislerinin belediyeler tarafından yeterince yapılmadığına dikkat çekti. Özellikle turizmin yoğun olarak yaşandığı bölgelerdeki bu sorunun, turizmin geleceğini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Bakan Ersoy, Antalya Belek Serik-2 ve Muğla Bodrum Atık Su Arıtma Tesisleri gibi toplam değeri 1,82 milyar lira olan önemli projeleri tamamladıklarını ve hizmete aldıklarını ifade etti. Ayrıca, Kemer Çamyuva'daki atık su arıtma tesisinin de 80'li yıllarda yapıldığını ancak artan ihtiyaçları karşılamadığını belirterek, 2 milyar lira yatırım bedeli olan yeni bir tesisi inşa ettiklerini ve bu tesisin 2024 yılında hizmete gireceğini açıkladı.

Bakan Ersoy, atık su arıtma tesislerinin finansmanının ve yatırım maliyetlerinin uzun vadede karşılanamayacağını belirtirken, bu tesislerin Bakanlık tarafından yapılarak giderlerin bütçeden karşılandığını vurguladı. Ayrıca, belediyelerle yapılan protokoller çerçevesinde atık su gelirlerinin miktarının ve alınma süresinin karşılıklı olarak belirlendiğini ifade etti.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Bakan Ersoy, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, bölge ihtiyaçlarını karşılayan bu önemli yatırımlar için teşekkür etmesi gerektiğini belirterek, belediyelerin kendi sorumluluk alanlarındaki trafik, su ve altyapı sorunlarına odaklanmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Bakanlık olarak turizmin geleceği açısından bu tür altyapı ihtiyaçlarına duyarsız kalmadıklarını ve önemli adımlar attıklarını söyledi.