Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TVNET'teki röportajında, Macaristan ziyaretini ve Türkiye-Macaristan ilişkilerini derinleştirme çabalarını vurguladı. Macaristan'ın, Avrupa Birliği'ne ticarette önemli bir geçiş ülkesi olması ve Türkiye'ye dostça yaklaşımı, ticaret açısından büyük bir avantaj olarak değerlendirildi. Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde iki ülke arasında 16 anlaşma imzalandığını belirtti ve karşılıklı ticaret hedeflerini 6 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Bunları yapan öğretmen şimdi yandı! Hem ceza gelecek hem maaşı kesilecek Bunları yapan öğretmen şimdi yandı! Hem ceza gelecek hem maaşı kesilecek

Bakan Bolat, göreve geldikten sonra karaborsacılık, fahiş fiyat uygulamaları ve keyfi zam yapanlara karşı mücadele ettiklerini ve alınan tedbirlerin etkisini gösterdiğini belirtti. İkinci el araç piyasasında düşen fiyatlar, gizlenmiş araçların ortaya çıkması ve emlak sektöründeki sahte kimliklerle mücadele konularına vurgu yaptı. Ayrıca, otomotiv ve emlak sektörlerinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda bu yıl toplamda 567 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı.

Bolat, lokanta ve benzeri iş yerlerinde fiyat listelerinin görünür olmasıyla ilgili düzenlemeyle ilgili olarak, müşteri şikayetlerini azaltmayı ve satıcıların fiyatlar konusunda daha şeffaf olmalarını amaçladıklarını ifade etti. Bakanlık bütçesinin büyük bir kısmını ihracat desteklerine ayırdıklarını ve seçim öncesi esnafın emeklilik için prim ödeme gün sayısının düşürülmesi vaadinin mutlaka gerçekleştirileceğini belirtti.