Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yazılı bir açıklama yaparak mevcut başkan Ali Koç'a olağanüstü kongreye gitme çağrısında bulundu. Yıldırım, kulüpte büyük bir tarihi başarısızlık olduğunu ve tribünlerde istifa seslerinin yükseldiğini belirtti. Takıma ve yönetime duyulan güvensizliğin en üst düzeyde olduğunu vurgulayan Yıldırım, Ali Koç ve yönetiminin bu seslere kulak vererek güven oyu alabilmek için olağanüstü genel kurula gitmeleri gerektiğini ifade etti.

Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir

Yıldırım, açıklamasında "İstenmediğim yerde durmam" diye taraftara söz verenlerin hangi noktada istenmedikleri kanaatine varacaklarını sorguladı. Ayrıca, Ali Koç'un tek başına milyarlarca lira vererek kulübün ayakta kalabildiği iddiasının büyük bir yalan olduğunu ve taraftarlara yapılan bir saygısızlık olduğunu savundu. Yıldırım, kulüp başkanlarının kulübe yaptığı hibelerin her dönemde olduğunu belirtirken, bu kadar başarısızlığa rağmen iktidarda tutunma mücadelesi veren başkan olmadığını ifade etti.

Ayrıca, Yıldırım, mevcut yetenekli oyuncuların takımda tutulması çağrısında bulunarak, geçmişte olduğu gibi yeni yıldızların kadroya katılmasını istedi. Bunun kulübün zarar görmemesi ve zaman kaybetmemesi için önemli olduğunu belirtti.