Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu etki edeceğini vurguladı. Baran, enflasyonla mücadele sürecinde alınan parasal sıkılaştırma önlemleri çerçevesinde kredi kartlarına getirilen sınırlamaya dikkat çekti ve bireysel kredi kartları ile ticari kredi kartlarının farklı değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

Vadeli çek kullanımındaki azalışa değinen Baran, ticari kredi kartlarının şirketlere sürdürülebilir ve vadeli finansman imkanı sağladığını vurgulayarak ticaret hayatındaki önemine işaret etti. Ayrıca, ödeme zinciri ve ticari süreçlerin sürdürülebilirliği açısından kritik bir rol oynadığını dile getirdi. Ticari kredi kartlarının güvenilirliğinin kabul gördüğünü vurgulayan Baran, bireysel kredi kartlarından ayrı bir değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi.

Üretime ve ticarete olumlu katkı sağlayacağına inandığı ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasının sektöre ve ekonomiye pozitif bir ivme kazandırabileceğini belirtti.

İnşaat malzemeleri sektöründe yaşanan talep artışının tüketimden değil, inşaat üretiminden kaynaklandığını vurgulayan Baran, inşaat malzemelerine olan talebin artmasının inşaat ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilişkili olduğunu ifade etti. Baran, deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi ve konut üretiminin devamı için ticari kredi kartlarında taksit uygulamasının önemli olduğunu belirtti.