Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

İsrail'in Gazze Şeridi'ni abluka altına alması ve hedef almasıyla birlikte bölgedeki insani kriz derinleşiyor. Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu (UNFPA), İsrail'in hastanelere yönelik saldırıları sonucu Gazze'deki prematüre bebeklerin yaşam mücadelesi verdiğini duyurdu.

UNFPA'nın yaptığı açıklamada, İsrail'in hastanelere yönelik saldırıları, kuşatmaları, ilaç ve yakıt eksikliği ile yaygın bulaşıcı hastalıkların Gazze'deki prematüre bebeklerin hayatlarını tehlikeye attığı vurgulandı. Bu trajedinin derhal sona ermesi gerektiği belirtildi.

BM, çocukların hedef alınmaması gerektiğini ve acil bir ateşkes çağrısı yaparak yaşanan insani krize dikkat çekti.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki birçok hastaneye hava saldırıları düzenleyerek hizmet dışı bıraktı. Son olarak Han Yunus kentinde bulunan Nasır ve Filistin Kızılayı'na ait Emel hastaneleri kuşatma altına alındı ve askeri üs haline getirildi. Bu hastanelerin yaklaşık bir aydır kuşatma altında olduğu belirtildi.