Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, 'Sosyal Demokrasi ve Toplumcu Belediyecilik' başlıklı söyleşiye katıldıktan sonra düzenlenen soru-cevap bölümünde birtakım açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, "Atatürk'ten bahsedip, alkış alarak ilerlenemez" diyerek birtakım parti içi eleştirilerde bulundu. Özgür Özel'in işte konuşması:

"Bu zamana kadar 'Oyuna gelmeyelim', 'Buna tepki vermeyelim, barolar tepki versin', 'Buna tepki vermeyelim, sivil toplum tepki versin', 'Buna bir şey demeyelim, yanlış anlaşılmasın', 'Seçimler yaklaşıyor, oyuna gelmeyelim' demişiz. Bunları hep yaptık ve uyduk. Bir gün 'Acaba oyuna gelmeme oyununa geliyor olabilir miyiz?' dedim. Böyle bir süreci yaşadık. Bugün herkes, herkesi eleştirebilir. Bu geceyi bitirmek üzere hepimiz için Sezen Aksu'dan 'Masum değiliz hiçbirimiz' şarkısını isterim. Türkiye siyaseti tarihinin en büyük tehlikesiyle karşı karşıyadır. O tehlike şudur, yüzde 87'lik katılım oranını bir daha bulamayabiliriz. Seçmende bir duygusal kopuş var. Bizim seçmenimiz hep kızar, kapıyı çarpar gider. En kolay alkışın 'Atatürk' denilerek alındığı bir siyasi partinin siyaset üretme pratiğinde sorun var. Sıkışınca milli mücadeleden, Atatürk'ten bahsedip, alkış alarak ilerlenemez. Bambaşka bir şey konuşuyor olmak lazım. Bunda bir kolaycılık, birbirimizi kandırmak var"