Atatürk fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketlerde bulunan ve daha sonra tutuklanan 17 yaşındaki liseli öğrenci A.E.S., ifadesinde o anları oyun oynarken gerçekleştirdiğini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını tanımadığını iddia etti.

A.E.S., ifadesinde olayın arkadaşlarıyla oyun sırasında yaşandığını ve fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğunu bilmediğini söyledi. Kendisini ve arkadaşlarını oyunun içeriğini anlatırken, pişmanlık duyduğunu ve bu hareketin ne kadar ayıp olduğunun farkında olduğunu dile getirdi.

Muhtelif hareketler yaparız. Ben hareketi yaptığım sırada fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Pişmanım. Bu şekilde başkaca fotoğraflarda video alınan birçok arkadaşımın görüntüleri vardır. Bu da bana denk geldi. Tekrar pişmanım. Yaptığımın ne kadar ayıp olduğunun farkındayım" dedi. 

Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu

Ancak mahkeme, A.E.S.'yi "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlarından tutuklama kararı verdi.