Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. İlgezdi, CHP'nin son kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin partiden tasfiye edildiğini iddia ederek, bu durumu değerlendirdi.

İlgezdi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "CHP'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum."

İlgezdi'nin istifasıyla ilgili bu gelişme, CHP içindeki iç siyasi dinamiklere ve partideki görüş ayrılıklarına işaret ederken, Ataşehir Belediye Başkanlığındaki sürecin nasıl ilerleyeceği ve İlgezdi'nin siyasi geleceği de merak konusu oldu.