Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zammın belirlenmesi için bugün ikinci defa toplandı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantıya  İşçi kesimini  TÜRK-İŞ temsil ederken işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti. Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirilirken toplantı başkanlığını Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl üstlendi.

BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri! BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri!

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK temsilcilerinin son ekonomik veriler ile ilgili raporlar sundu. Saat 10.00'da başlayan toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Türk İş Temsilcisi Ramazan Ağar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada asgari ücret zammının ara zam niteliğinde olup verilecek olan rakamın bu hafta belli olabileceğini ifade etti. Ağar, asgari ücrete yapılacak zammın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını düşündüklerini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ İŞTE İLK RAKAMLAR

 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), ilk 6 aylık enflasyon verisini dikkate alınması gerektiğini belirterek asgari ücretin 10 bin 100-10 bin 400 TL rakamlarda olmasını gerektiğini dile getirdiklerini ifade etti.  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), yüzde 6 düzeyinde devletten teşvik bekliyor.

Türk İş'in masaya getirdiği rakamı  Eski Bakan Vedat Bilgin'in 500 dolar ifadesinden yola çıkarak 11 bin 800 TL civarı bir asgari ücret oldu.