Antalya, son yıllarda yabancı yatırımcıların ilgisini çeken bir konut pazarı haline geldi. Ancak, bu konutların bazılarının amacı dışında kullanılması, bölge turizmi üzerinde tartışmalara neden oluyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, yabancı yatırımcıların Antalya'da toplu konut alımı yaparak bunları turistik amaçlarla kullanmasını eleştirdi.

Yabancılar Toplu Konut Alımları Yapıyor:

Antalya'da yabancılar arasındaki toplu konut alımları, özellikle Alanya ve Konyaaltı ilçelerinde göze çarpıyor. Kavaloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunun içerisinde 1 konut satın alan da var, 80 konut satın alan da var. Bu rakamın açıkçası 108 bin ayrı insana satılması aslında çok büyük bir başarı kabul edilebilirdi ancak toplu satışların yapıldığını gözlemledik ve bunun turizm anlamında kullanıldığını gördük. Bu açıkçası bizi rahatsız etti" dedi.

Yabancı Konut Sahiplerinin Turizme Etkisi

Yabancıların bu konutları turistik amaçlarla kullanması, Antalya'daki otel işletmecilerini ve yerel ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Kavaloğlu, bu konutların günübirlik kiralamalarının denetim altına alınması gerektiğini belirtti ve kayıt dışılığın önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Turizmdeki Başarılar ve Beklentiler

Antalya, 2023 yılı turizm verileri açısından olumlu bir tablo çiziyor. Şu ana kadar 11 milyon 500 bin turisti ağırlayan Antalya, Ukrayna ve Rusya'daki savaşlara rağmen bu yıl 15 milyon turisti ağırlama hedefini koydu. Bu başarı, bölgenin turizm potansiyelini gösteriyor.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Doluluk Oranları ve Gece Fiyatları

Kavaloğlu, Temmuz ve Ağustos aylarının Antalya otelleri için en yoğun dönemler olduğunu belirterek, bu dönemlerde şehir nüfusunun ikiye katlandığını ifade etti. Ayrıca, gece fiyatlarının geçen yıla göre artacağını ve ortalama olarak 100 Euro seviyelerine ulaşacağını tahmin etti.