Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, ülkenin genelini etkileyecek yağışlı hava beklentisini paylaştı. Macit, yeni bir yağışlı havanın perşembe günü başlayacağını ve pazartesi gününe kadar devam edeceğini belirtti.

Macit, yaptığı açıklamada, Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu'nun batısı başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde başlayacak yağmurlu yağışların cuma, cumartesi ve pazar günü tüm ülkeye yayılmasının beklendiğini ifade etti. Bu yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceğini ve sağanaklar ile gök gürültülü sağanaklar şeklinde görülebileceğini söyledi.

Macit, vatandaşları sel, su baskını, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, Macit hava sıcaklıklarının yağışlarla birlikte azalacağını ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti. Önümüzdeki 7 gün boyunca yağışların devam edeceğini ve perşembe gününden itibaren ülkenin genelinde etkili olacağını vurguladı.

Macit, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki hava durumuyla ilgili olarak, İstanbul'da önümüzdeki üç gün boyunca önemli bir yağış beklentisi olmadığını, Ankara'da perşembe akşamı başlayacak yağışların cuma ve cumartesi günleri aralıklarla devam edeceğini, İzmir'de ise perşembe günü iç kesimlerde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini söyledi.

Son olarak, depremlerin etkilediği Kahramanmaraş merkezli bölgelerde de cuma ve cumartesi günleri yağış beklendiğini, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.