DİSK tarafından düzenlenen "Büyük Emekli Mitingi"nde, Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, emeklilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için insanca bir ücret almalarının devletin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, yetersiz emekli aylıklarına dikkat çekti. Çerkezoğlu, 7 bin 500 lira gibi düşük emekli aylıklarıyla geçinmeye çalışan milyonlarca emeklinin olduğunu belirtip, "emeklilikte insanca yaşam haktır" diyerek adaletsizliklere karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

Mitinge destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise emeklilerin uzun yıllar çalışarak kazandığı haklarını talep etmelerinin haklı bir beklenti olduğunu belirtti. Meclis'te emeklilerle ilgili herhangi bir düzenleme olmamasını eleştirerek, emeklilerin aldığı ücretin açlık sınırının çok altında olduğunu dile getirdi. Taşcıer, mitingde emeklilerin yanında olduklarını ve haklı mücadelelerine destek verdiklerini vurguladı.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

Mitingde katılımcılar, emeklilerin ücretlerinin artırılması taleplerini içeren dövizlerle ve çeşitli sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştı. "Sefalet ücreti değil, insanca yaşanacak maaş istiyoruz" ve "Susma haykır, yoksulluğa hayır" yazılı pankartlarla emeklilerin ekonomik koşullarına dikkat çekildi.