Android telefon kullanıcıları, Mudanya merkezli bir depremle ilgili uyarıyı Google Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde bir dakika önce aldılar. Bu sistemi kullanarak deprem uyarılarını almak isteyen Android kullanıcıları için açma işlemi aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilebilir...

Android Deprem Uyarı Sistemi, Android telefonların çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve bölgede bulunan Android işletim sistemli cep telefonu kullanıcılarına gönderiyor.
Sistem, 4.5 ve üzeri büyüklükteki depremler için depremin şiddetine ve yoğunluğuna bağlı olarak “Farkında Ol” ve “Harekete Geç” olmak üzere iki tür uyarı gönderiyor. Sistem, cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan tüm Android OS 5.0 ve üzeri Android işletim sistemli telefonlarda çalışıyor. Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar ise cihaz ayarlarından “Deprem Uyarıları” seçeneğini devre dışı bırakabiliyor.

Ayarlar Menüsüne Giriş: Telefonunuzun ana ekranından "Ayarlar" uygulamasına gidin.

Konum Ayarlarına Ulaşım: Ayarlar menüsünde "Konum" ya da "Konum ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın.

Deprem Uyarıları Sekmesine Girme: Konum ayarları içerisinde "Gelişmiş" ya da benzer bir isimle etiketlenmiş bir sekmeye tıklayın. Ardından "Deprem Uyarıları" veya "Acil Durum Uyarıları" seçeneğine gidin.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı

Deprem Uyarılarını Açma/Kapama: Bu bölümde "Deprem Uyarıları" aktif hale getirilecek bir seçenek olacaktır. Eğer bu seçenek kapalıysa, üzerine dokunarak açabilirsiniz. Eğer zaten açık durumdaysa, bu özellik zaten etkin demektir.

Bu adımları takip ederek, Android telefonunuzun bulunduğunuz bölgedeki depremler hakkında sizi uyarabilmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki bu özellik, cihazınızın ivmeölçerini kullanarak sarsıntıları algılar ve bölgenizdeki depremlere dair uyarılar gönderir.