Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi aracılığıyla sunulan "İkinci Üniversite" programlarına katılım için giriş sınavı olmadan başvuru ve kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Karabük AÖF Bürosu'nun yaptığı açıklamaya göre, "2023-2024 Öğretim Yılı İkinci Üniversite" programlarına başvurular 21 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 16 Ekim Pazartesi gününe kadar devam edecek. İnternet üzerinden yapılan başvurularla birlikte, öğrenciler 81 ilde bulunan Açıköğretim Fakültesi Büroları'ndan da destek alabilecekler. Ayrıca, öğrenciler sınavlarını 81 ildeki 110 sınav merkezinden birinde ya da 42 ülkedeki belirli sınav merkezlerinde gerçekleştirme imkanına sahipler.

Bu program aracılığıyla Anadolu Üniversitesi, kariyerlerini ilerletmek, ilgi duydukları alanlarda eğitim almak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere olanak sunuyor. Üniversite, açık ve uzaktan eğitimde 40 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olarak, öğrencilere geniş bir yelpazede eğitim fırsatları sunuyor. Kültürel miras ve turizm yönetiminden aşçılığa, felsefeden havacılık yönetimine kadar çeşitli alanlarda 39 ön lisans ve 21 lisans programı sunuyor.

Meteoroloji'den 15 kente 'sarı' uyarı: Sağanak yağış geliyor Meteoroloji'den 15 kente 'sarı' uyarı: Sağanak yağış geliyor

Bu programla ilgili yapılan açıklamada, "Anadolu Üniversitesi, öğrencilere kariyerlerini ilerletme ve ilgi duydukları alanlarda eğitim alma şansı sunan İkinci Üniversite programıyla, açık ve uzaktan eğitimdeki 40 yılı aşkın deneyimiyle öne çıkıyor" ifadelerine yer verildi. Öğrencilere, geniş bir yelpazede program seçenekleriyle, kişisel ve profesyonel hedeflerine yönelik eğitim alma olanağı sağlanıyor. Bu kapsamlı yaklaşım, öğrencilere eğitimde esneklik ve çeşitlilik sunarak, kendi öğrenme yolculuklarını şekillendirme fırsatı tanıyor.