Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde Ambarlı Limanı'nda yürüttüğü saha çalışmaları neticesinde bir konteyner takibe alındı. Çin’den geldiği belirlenen konteyner için eklipler detaylı fiziki arama başlattı. Belge kontrolü ve x-ray taramasından geçirilen konteynerın şüphe çekmesi üzerine detaylı bir arama başlatıldı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin yürüttüğü incelemelerde beyan dışı olan ve farklı beyan edilen 2 bin 640 adet muhtelif markalarda kol saati, 10 bin 800 adet şarj adaptörü, 814 adet çok özellikli hoparlör, 580 adet powerbank, 150 bin adet su geçirmez telefon saklama kabı, 100 adet far camı ve aksamı, 100 adet fön makinesi, 15 adet kamera, 180 adet transmitter, 30 adet tv box, 85 adet tv stick ve 150 adet anahtarlık cinsi kaçak eşya getirildiği tespit edildi. Kaçak eşyaların toplam 21 milyon 782 bin Türk Lirası değerinde olduğu söylendi.

Eşyaların gümrük idaresine daha düşük vergi kaleminden beyan edilmesinden dolayı oluşacak 6 milyon 313 bin Türk Lirası kamu zararının da önüne geçilmiş oldu. Olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı. Kaçak eşyalara da el konuldu.