Geçtiğimiz Salı gerçekleşen olayda Kur'an kursu binasına akşam saatlerinden sonra dışarıdan pide getirildi. Öğrenciler gelen pidelerden yedi. Binaya getirilen adaklık hayvanları kestiği ve kurumda resmi görevi bulunmadığı öğrenilen Berkay N. (21) iddiaya göre 20 öğrenciyi yemekhanede toplayarak 'pideleri idareden izinsiz yedikleri' gerekçesiyle sopayla darp ederken, Kursta belletmen olarak görev yapan Tarık D. (21) de katıldı.

Olayın sabahında dayak yiyen öğrencilerden birinin hastaneye gitmesi olayı açık etti. Öğrencinin vücudundaki morlukları gören doktor durumu hemen polise bildirdi. Kurs yöneticileriyle iletişime geçen polis, 24 saat kayıt yapan güvenlik kamerası görüntülerini tek tek incelemeye aldı.

 Darp olayının görülmesi üzerine Kasap Berkay N.  ekipler tarafından gözaltına alındı. Yaptıklarından pişman olduğu öğrenilen Berkay N. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Kursta belletmen olarak görev alan Tarık D.'nin ise kurstaki görevine son verildiği öğrenildi.

AMASYA VALİLİĞİNDEN SORUŞTURMA

MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor! MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor!

Olaya ilişkin Amasya Valilliğinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimiz merkez Büyükağa Kur'an Kursu'nda yatılı kalan öğrencilerimizin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, konu valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir"