Küresel piyasalarda altın ve gümüş fiyatları, son dönemdeki jeopolitik gelişmelerle birlikte önemli dalgalanmalar yaşadı. İslam Memiş'e göre, ons altın fiyatları tatil döneminde 2,431 dolar seviyelerine kadar yükseldi ve sonrasında ciddi bir düzeltme yaşayarak 2,346 dolar seviyelerine geriledi. Aynı dönemde, gram altın fiyatları da 2,700 TL'den 2,560 TL'ye düşüş gösterdi.

Borsa ve altın piyasasında beklenen gelişmeler

Borsa İstanbul üzerinde yaşanan dalgalanmaları da değerlendiren Memiş, kısa vadede negatif bir görünüm öngörüyor. Türkiye ve komşu ülkelerdeki jeopolitik gerilimlerin borsayı etkilemeye devam edeceğini belirten Memiş, yatırımcılara hisse senetlerini çeşitlendirme ve uzun vadeli yatırım yapma tavsiyesinde bulundu.

Gümüş, alt gelir grupları için ideal bir yatırım aracı

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

İslam Memiş, altın fiyatlarının ulaşılabilir olmaktan çıkması ve özellikle düşük gelir grupları için maliyetli hale gelmesi nedeniyle, gümüşü bir yatırım alternatifi olarak önerdi. Gümüşün gram fiyatının 30 TL civarında olduğunu ve değer artışı potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Memiş, gümüş yatırımının, düşük gelir gruplarına uzun vadede kazanç sağlayabileceğini vurguladı.

Yatırımcılara önemli uyarılar

İslam Memiş, yatırımcılara aceleci olmamaları ve piyasaların daha stabil hale gelmesini beklemeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Özellikle altın ve gümüş piyasalarında yaşanabilecek dalgalanmalara karşı sakin bir yaklaşım sergilemelerini önerdi. Ayrıca, orta ve uzun vadede altının güvenli liman olma özelliğini koruyacağını, ancak zaman zaman düzeltmeler yaşanabileceğini belirtti.