Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yılın ikinci yarısında hangi yatırım aracının daha fazla kazandıracağına dair tahminlerde bulundu. Memiş, altının bir yıl içinde daha fazla kazandıracağını söyledi.

Ayrıca, yılın ikinci yarısında ekonomide beklenen gelişmeleri de açıkladı. İlk yarıda birikimlerini çeşitlendirenlerin hangi yatırım aracından kazandığını paylaştı:

Dolar karşısında 10.000 TL, 1.214 TL getiri sağlamış.
Euro karşısında 10.000 TL, 1.182 TL getiri sağlamış.
Altın karşısında 10.000 TL, 2.351 TL getiri sağlamış.
Gümüş karşısında 10.000 TL, 1.655 TL getiri sağlamış.
Yılın ilk yarısında en çok kazandıran sıralaması şu şekildeydi: Altın, Gümüş, Dolar, Avro.

Memiş, yılın ikinci yarısında en şanslı bulduğu dört enstrümanı şöyle sıraladı: Gümüş, Altın, Euro, Dolar.

Kişisel tercihine gelince, tercih ettiği sıralama şu şekildeydi: Toprak, Gümüş, Euro, Altın. Toprak konusunda, yeni imar ve şehirlerin yapılandırma süreci, kuraklık ve gıda enflasyonu gibi nedenlerin toprağı daha değerli hale getireceğini düşündüğünü belirtti. Gümüş konusunda ise rasyo nedenli baskı altında kalmasının ve emtia fiyatlarının genelindeki yükseliş trendinin avantajlı bir durum yaratacağını söyledi. EUR/USD paritesinde beklediği 1,15 seviyesinin, parite ve TL karşısında değerinin düşük olduğunu gösterdiğini belirtti. Gram altının ise çift ayaklı bir enstrüman olduğunu ve her yıl şanslı olmaya devam ettiğini ifade etti. Yıl sonuna kadar 2.000 dolar seviyesinin üzerini test etmesini beklediğini söyledi.

Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olunmalı Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olunmalı

Son olarak, yılın ikinci yarısında dolar karşısında değer kazanan her şeyi beklediğini belirtti. Sepet ve parite üzerinden işlem yapmayanların kazanamayacağını ifade etti.