Altın, yeni haftaya hız kesmeden yükselişle başladı. Gram altın fiyatı, 2 bin 109 lira seviyesinden işlem görerek yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürüyor. Önceki işlem gününde, altının ons fiyatındaki artış ve dolar kurundaki yükselişin etkisiyle gram altın fiyatı, günü 2 bin 102 lira seviyesinden kapatmıştı.

Altın Güncel Fiyat

Bu hafta başında, gram altın 2 bin 109 lira, çeyrek altın 3 bin 530 lira, Cumhuriyet altını ise 14 bin 380 lira seviyesinden alıcı buluyor. 

ABD Ekonomisindeki Gelişmeler

Geçtiğimiz hafta ABD'de açıklanan ekonomik veriler sonrasında, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine bu yılın ilk yarısında başlayabileceği beklentileri güçlendi. Bu gelişmeler altının ons fiyatının yüzde 1,9 artışla 2 bin 83 dolar seviyesinden günü kapatmasına ve tarihinin en yüksek günlük kapanışını yapmasına yol açtı.

AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten Önemli Uyarılar

Piyasa uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Dolar, euro, borsa, altın, gümüş ve Bitcoin'de bu hafta sert dalgalanmalar beklediğini belirten Memiş, özellikle gram altının serbest piyasada 2 bin 200 liraya yükseldiğini ve hedefinin 3 bin lira olduğunu vurguladı. Her düzeltmenin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, bu hafta için 2 bin 150-2 bin 250 lira aralığının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Dolar Kuru ve Bitcoin'de Beklentiler

Dolar/TL kuru, yeni haftaya 31,40 seviyesinden başlarken, Memiş'in beklentisi Mart ayında doların 32 lira seviyesine yerleşmesi yönünde. Bitcoin içinse 55-65 bin dolar aralığını izlemenin ve sert geri çekilmelere karşı hazır olmanın önemli olduğunu belirtti. Yükseliş trendlerinin hızlı düzeltmelere yol açabileceği konusunda da uyarıda bulundu.