Altın fiyatlarında meydana gelen inişli çıkışlı ivmeler yatırımcıları tarafından sık sık mercek altın alınıyor. Peki altında yeni yükselişler gelecek mi? Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım merak edilenler tüm detayları aktardı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Öğretim Üyesi Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, bazı ülkelerde karşılıklı meydana gelen olaylar ve savaşların küresel piyasalarda dikkat çeken değişimleri beraber getirdiğini belirtti. Yıldırım, özellikle meydana gelen olayların stratejik konumu jeopolitik faktörlerin çoğalmasına neden olabilecek bir bölgede ise bölgesel istikrar ve enerji tedarikinde kayda değer endişelere sebep olarak durumun ciddi noktalara ulaşabildiğini söyledi. Doç. Dr. Hakan Yıldırım, çoğalan jeopolitik tehlikelerin, yatırımcıları güvenli liman olarak adlandırdığı altını cazip bir hale getirdiğini söyledi.

“SINIRLI BİR YÜKSELİŞ İÇERİSİNDE HAREKET ETTİ”

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, “Kripto varlık fiyatlarının, yaşanan panik havasından anlık olarak etkilendiği göze çarpıyor. Özellikle ilk sekiz kripto varlık değerlendirildiğinde Bitcoin, Ethereum, BNB, Solana, XRP ve Dogecoin gibi kripto varlıklar ciddi kayıplar yaşarken, değeri Amerikan Doları'na sabit olan Tether sınırlı bir yükseliş içerisinde hareket etti.” şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu


“YUKARI YÖNLÜ TREND DEVAM EDECEK”

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, İran ile İsrail arasındaki sarsıntıların başlamadan önce ons cinsinden altın fiyatları hemen hemen her gün kendi rekorlarına imza atmakla birlikte uluslararası finans kuruluşların altın fiyatlarındaki yukarı yönlü trendin devam edeceği izlenimi verdiğini açıkça belirtti. Yıldırım, İran ile İsrail arasındaki gerilimin devam etmesi, savaş olasılığının artması ya da savaşın söz konusu olmasının altın fiyatlarında yeni zirvelere tırmanacağının sinyalini verdi.

“PİYASALARDA BÜYÜK BİR ENDİŞE OLUŞTURABİLİR”

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, “Özellikle savaş ihtimallerinin artması veya savaşın söz konusu olması durumu, bölgedeki petrol arzının güvenliği üzerinde tehdit oluşturabilir. Bu durum piyasalarda büyük bir endişe oluşturabilir. Petrol üretim veya taşımacılığının yapıldığı bölgeler üzerinde bir tehdit söz konusu olursa petrol fiyatlarında büyük bir sıçrayış görülebilir” değerlendirmesinde bulundu.