İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz

Bugün altın fiyatları güne düşüşle başladı. Gram altın 1.675 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın ise 2.752 liradan alıcı buluyor. Cumhuriyet altını ise 11.108 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 0,32'lik bir azalışla 1.677 lira seviyesinden tamamladı. Bugün ise düşüş eğilimi devam ediyor.

Altın fiyatlarındaki bu düşüşte, ABD Merkez Bankası'nın faiz artışı ihtimalini artırması ve ABD hükümetinin kapanabileceği endişeleri etkili oluyor. Fed yetkilileri, faizlerin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalabileceğine dair sinyaller veriyorlar.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Kar Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunun kaldırılması da altın fiyatlarındaki hareketliliği etkileyen faktörlerden biri oldu.

Bugün yurt içinde ekonomik veri açısından sakin bir gün yaşanırken, yurt dışında ABD'de inşaat izinleri, konut fiyat endeksi, yeni konut satışları gibi önemli veriler takip edilecek. Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.910 dolar destek seviyesi olarak izlenirken, 1.930 dolar direnç olarak görülüyor.