Alman Die Welt gazetesi, Türkiye'nin dünya diplomasisindeki başarılarına ve uluslararası stratejik hamlelerine dikkat çekti. Haberde, ABD'nin nüfuzunu kaybettiği bir dünyada Türkiye'nin giderek daha önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Restoranların yüksek fiyatlarına karşı yeni önlem geliyor: Akıllı menü Restoranların yüksek fiyatlarına karşı yeni önlem geliyor: Akıllı menü

Die Welt'in haberine göre, Türkiye'nin NATO üyesi İsveç'in üyeliğine onay vermesi, Türkiye'nin stratejik konumunu ve savunma gücünü göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. ABD'nin etkisinin azaldığı, yeni güç odaklarının ortaya çıktığı bir dönemde Türkiye'nin önem kazandığı belirtildi.

Haberde, Türkiye'nin Batı ile ilişkilerindeki gerilimlere rağmen, her ihtilafın Türkiye'yi Rusya'ya daha da yaklaştırabileceği ve Batı'nın Türkiye üzerindeki kozlarının azaldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir figür olduğu ve Türkiye ile ilişkilerin Erdoğan olmadan aynı şekilde devam etmeyeceği vurgulandı.

Ayrıca, İsveç'in Türkiye'ye NATO üyeliği için ağır bir bedel ödediği ve Ankara ile ABD'nin Türk F-16 filosunun modernizasyonu konusunda pazarlık yaptığı belirtildi.