Yüzde 14,82 oranında artan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), alkol ve sigara fiyatlarına olumsuz yönde etki ediyor. Söz konusu ÖTV artışı, alkollü içki ve sigara fiyatlarının yeni dönemde ciddi bir yükseliş trendine girmesine neden oldu.

Alkollü İçkilerde Fiyat Artışı Yüzde 15-25 Aralığında

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, son dönemde yaşanan ÖTV zammının ardından alkollü içeceklerin fiyatlarında yüzde 15 ila 25 aralığında bir artış gözlendiğini belirtti. Aybaş, durumun hem sektör hem de tüketiciler açısından zorlu bir süreci işaret ettiğini ifade etti.

Katma Değer Vergisi Zammı da Yolda

ÖTV zammının yanı sıra, alkollü içecek sektörünü bir başka vergi artışı daha bekliyor. Aybaş, 10 Temmuz itibariyle alkollü içkilere Katma Değer Vergisi (KDV) zammının da uygulanacağını duyurdu. Bu durum, alkollü içki ve sigara fiyatlarındaki artışın daha da hızlanmasına sebep olacak gibi görünüyor.

Naci Görür illeri sıraladı: Bugünlerde endişelendiriyor Naci Görür illeri sıraladı: Bugünlerde endişelendiriyor

Tüketiciler ve Sektör Zorlu Bir Süreçle Karşı Karşıya

Yeni vergi artışları, alkollü içki ve sigara sektörünün yanı sıra tüketicileri de zorlu bir sürece sokacak. Alkollü içecekler ve sigara fiyatlarındaki bu artış, tüketicilerin bu ürünleri satın alma gücünü azaltabilir. Özellikle düşük ve orta gelirli tüketiciler, bu durumdan olumsuz şekilde etkilenebilir.