Son enflasyon verilerinin ardından, alkollü içecekler ve sigaraya uygulanacak olan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı belirlendi. Alkollü içki ve sigara için ÖTV tutarı yüzde 14,81 oranında artış gösterdi.

Enflasyon rakamlarının etkisiyle, alkollü içecekler ve sigarada ÖTV miktarında bir artış yapıldı. ÖTV artış oranı, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine göre belirleniyor. Yılın ilk 6 ayında Yurt İçi ÜFE yüzde 14,82 olarak gerçekleşti.

Bu doğrultuda, alkollü içki ve sigarada uygulanacak ÖTV zammı yüzde 14,81 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı da yeni ÖTV tutarlarını duyurdu.

ÖTV artışı sonrasında, biranın asgari maktu vergi tutarı 6,18 lira seviyesine yükselecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.

 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi