Tarım ve Orman Bakanlığı, alkollü içki ve tütün mamulleri satışı ile ilgili yasakların kapsamını genişleterek yeni bir düzenlemeye imza attı. Bu önemli değişiklik, sağlık, eğitim, kültür ve spor alanlarına ek olarak, birçok alanda alkol ve sigara satışının yasak olduğu yerler belli oldu.

Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin' Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin'

Artık alkol ve tütün mamulleri satışı sadece sağlık ve eğitim kurumlarında değil, aynı zamanda kültürel etkinliklerin yapıldığı yerlerde, spor hizmeti verilen tesislerde ve bu hizmetlerin sunulduğu yerlerin yerleşkelerinde de yasaklandı. Bu düzenleme ile, bu tür alanlarda alkol ve tütün mamulleri satışının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Yasak, bu alanlardaki açık alanları, yapıları, ek binaları ve bahçeleri içeriyor. Örneğin, bir sağlık merkezinin bahçesi dahi bu yasak kapsamında yer alacak.

Ayrıca, açık alkol satışı yapan işyerlerine, ne kadar büyük veya faaliyet gösteriyor olursa olsun, tütün mamulü veya alkollü içki perakende satış belgesi düzenlenmeyecek. Ancak, bu kural, konaklama tesisleri, mesire yerleri ve kamp alanları gibi belirli özel durumlarda uygulanmayacak.

Yönetmeliğin yayımlandığı Resmi Gazete için tıklayınız...