Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, akaryakıt fiyatlarına yapılan ÖTV zammının ardından açıklamalarda bulundu ve kamu işverenini maaş zamları konusunda adım atmaya çağırdı.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın yüzde 25'e ulaşmasıyla birlikte yaşanan ekonomik sıkıntıların vatandaşları etkileyeceğini belirten Ali Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Akaryakıt fiyatları dün gece itibariyle yaklaşık yüzde 25 artmıştır. Bu artış, gider kalemlerine olumsuz bir şekilde yansıyacak ve fiyatların genel olarak artmasına, enflasyonun yükselmesine ve sabit gelirli kişilerin, emeklilerin alım gücünün daha da düşmesine neden olacaktır."

Yalçın, kamu işverenini maaş zamları konusunda adil bir yaklaşım sergilemeye ve enflasyon beklentilerini güncellemeye çağırdı. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına bu artışları dikkate alarak adil ve beklentileri karşılayacak bir teklifle gelinmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, alım gücünü yükseltecek önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi