Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan enflasyon verilerinden duyduğu kaygıyı dile getirdi. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte ekonominin genel durumunu değerlendiren Yalçın, yüksek enflasyonun kamu görevlileri ve çalışanlar için ekonomik sıkıntılara neden olabileceğini belirtti. Yalçın,  22 bin düzenlemesi, kamu görevlilerini rahatlatmaya yönelik adım olurken, açıklanan enflasyon ise kaygılandırıyor ifadelerine yer verdi.

Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı Dünyanın En Sağlam Arabası Tesla Cybertruck Türkiye'ye Geliyor! İşte Fiyatı

İşte Ali Yalçın'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama;

KAMU İŞVERENİ ENFLASYON RAKAMLARINI VE PİYASA GERÇEKLERİNİ GÖREREK
TEKLİFLERİNİ BELİRLEMELİDİR

Temmuz ayı enflasyonu %9,49, yıllık enflasyon %47,83 olarak açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası enflasyon tahminini 2023 yılı için %58’e, 2024 yılı için %33’e güncellemişti.

Memur-Sen’in ekonomik verilere ve piyasa gerçeklerine dair analizi, öngörüsü ve değerlendirmesi ile oluşturulmuş 7. Dönem Toplu Sözleşme teklifleri; “haklı teklif” gerçeğini doğrularken, “makul teklif” gerçeğini tescillemektedir. 

Temmuz ayında sadece “Yüzdelik Zam+Enflasyon Farkı” durumunda oluşacak fotoğraf ile seyyanen zam sonrası tablo arasındaki fark hissediliyor. Memur-Sen’in “alım gücü yükseltilmeli” talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vaadi olan 22.000₺'nin önemi ekonomik verilerin açıklanması ile daha iyi anlaşılıyor.

22.000₺ düzenlemesi kamu görevlilerini rahatlatmaya yönelik adım olurken açıklanan enflasyon ise kaygılandırıyor. Memur-Sen’in 3’er aylık ve Refah Payı esaslı zam teklifi; kaygıları gidermeye, alım gücünü artırmaya, enflasyon baskısını sonlandırmaya dönük çözüm sunuyor.

Bu sebeple Kamu İşvereni; 14 Ağustos’ta sunacağı teklifte Memur-Sen’in öngörülerini dikkate alarak, enflasyon hedefleri üzerinden değil piyasa gerçekleri üzerinden teklifle gelmelidir.