Futbol dünyasının dikkat çeken isimlerinin katılımıyla gerçekleşen yeni sezonun fikstür çekilişi töreninde konuşan Ali Koç, kulüplerin kontrolü dışında yaşanan olumsuzlukların etkilerinin de ciddi olduğuna dikkat çekti. Koç, "Kulüplerin kontrolü dışında gelişen olumsuzluklar… Kur hepimizi yakından ilgilendiriyor." şeklinde konuştu.

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

Döviz Kuru Alarmı: Dolar 26.15

Kulüplerin gelirlerinin yüzde 85'ini Türk Lirası'nın, giderlerinin ise yüzde 75'ini döviz kurunun oluşturduğunu belirten Koç, bu durumun kulüpleri finansal anlamda zora soktuğunu belirtti. Dolar kurunun 26.15 seviyesine ulaşmasının futbol kulüplerini ciddi bir mali krizin içine ittiğini vurguladı.

Finansal Sorunların Çözülmesi Gerekiyor

Koç, futbolun içinde bulunduğu finansal çıkmazın çözülmesi gerektiğini belirtirken, TFF ve ilgili kurulların da adil bir standart yakalaması gerektiğine dikkat çekti. Türk futbolunun adil bir rekabet ortamına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Koç, "Finansal açıdan belimiz büküldü" dedi.

Adil Rekabet ve Marka Değerinin Artması

Ali Koç, adil rekabet ortamının sağlanması durumunda ligin marka değerinin gelişeceğine inanç belirtti. Şampiyonlukların sahada belirlenmesi gerektiğini, bu durumun da marka değeri artışına etki edeceğini ifade etti.

Koç ayrıca, yeni sezonun isim sponsoru Trendyol'a teşekkür etti ve sponsorluğun Türkiye futbol liginin marka değerini artıracağını belirtti.

Televizyon Yayın Gelirleri ve Vergi Artışı Sorunları

Ali Koç, ayrıca televizyon yayın gelirlerine değinerek, bu konuda beIN Sports'un çıkarlarını koruduğunu ifade etti. Koç, TFF'nin bu konuda daha aktif olması gerektiğini vurguladı. Vergi artışı ve stopaj iade sisteminin durdurulmasının da kulüplerin mali yükünü artırdığını belirtti.