DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, NOW TV'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çağrı ve yeni çözüm süreci olasılığını değerlendirdi.

Ali Babacan, "Dem Parti'den gelen açıklamalarda biraz Stockholm sendromu faktörü görüyorum. Halbuki Sayın Erdoğan zamanında çözüm sürecinin içindeyken, destek veren günkü kişi değil. Çok değişti. Bunlar hala farkında değil galiba. Çözüm sürecini asıl yürüten bir ekip vardı, bir kadro vardı. Benim de içinde olduğum, başka arkadaşların da içinde olduğu çok kuvvetli bir kadro vardı.

Çözüm süreci o kadro tarafından yönetildi, yürütüldü. O kadronun hiçbiri şu anda yok. Yani onlar ya benim gibi ayrıldılar ya da uzaklaştırıldılar. Dolayısıyla şu anda iktidar içerisinde çözüm sürecini yürütebilecek vizyonda, beceride, niyette insan bulmak zor. Yani burada sadece Bahçeli yanındayken çözülmez. Bahçeli olmasa çözer, böyle bir şey yok. Bunu anlayamıyorlar hala bakın. Anlayamıyorlar. Onun için Stockholm sendromu diyorum burada.

Kumpas soruşturmasındaki polis müdürü itirafçı oldu Kumpas soruşturmasındaki polis müdürü itirafçı oldu

Gerçekten şu anda Türkiye'de eğer biz Kürt sorununu çözmek istiyorsak, çözüm öncelikle temel haklardan geçiyor. Bizim parti olarak hazırladığımız tam 354 maddelik temel haklar, Türkiye'de çözümün anahtarıdır. Öncelikle kendi vatandaşlarımıza haklarını tanımak, zaten insan olmaktan gelen hakları da olduğu gibi kabul etmek gerekiyor. Buradan başlıyor çözüm süreci." dedi.