Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Yılmaz'ın AK Parti'den ayrılmış olmalarına dikkat çekerek, ortak geçmişlerini paylaştı.

Akşener, Enver Yılmaz'ın İYİ Parti bünyesine katılmasının nedenini, Ordu halkına hizmet etme isteği olarak açıkladı. Kendisinin de AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığını ancak bazı sebeplerle ayrıldığını belirten Akşener, Yılmaz ile ortak noktalarının, her ikisinin de AK Parti'ye olan başlangıçları ve sonrasındaki siyasi duruşları olduğunu ifade etti.

Gazetecilerin geçmişteki açıklamalarını hatırlatması üzerine, Akşener, sözlerinin çarpıtıldığını savunarak, gençlik dönemlerindeki siyasi olayları değerlendirdiği bir konuşma yaptığını ve eleştirilerini öncelikle gençlik dönemlerine odakladığını belirtti. Ayrıca, bu konuda yapılan çarpıtma ve eleştirilere karşı mahkemeye gitmeye hazır olduğunu ifade etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın açıklamalarını değerlendirirken, Akşener, PKK'ya terör örgütü diyemeyenleri eleştirerek, bu eleştirilere karşı kendisinin hapis cezası istendiğini ifade etti. Ayrıca, namertlikle suçladığı kişilerin, Türkiye'de yaşanan çeşitli suikastlarda yer aldığını ve bu durumun millet açısından endişe verici olduğunu belirtti.

Akşener, ziyaretin ardından Altınordu ilçesinde esnafı ziyaret ederek, yerel halkla buluştu.