Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir

İyi Parti lideri Meral Akşener, Aydın'da partisinin adaylarını tanıttığı bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, konuşmasında ailesiyle ilgili ve siyasetle ilişkilendirilebilecek herhangi bir iş ya da para ilişkisine dair şeffaflık vurgusu yaptı. Şöyle dedi: "Ailemden, birinci derece yakınım olan herhangi bir şahsın, herhangi bir belediye ile iş ya da para ilişkisini ispatlayan olursa politikaya bırakırım."

Siyasette şantajın ve yanlış ilişkilerin önüne geçmenin önemine de değinen Akşener, siyasette temiz kalmak ve dürüst olmanın zor olduğunu ancak çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, aile fertlerinin Türkiye'de veya yurt dışında iş ilişkilerinin bulunmadığını vurguladı.

Akşener ayrıca, adaylarının dürüst ve cesur insanlar olması gerektiğini ve siyasette temiz kalmalarının önemine dikkat çekti. Adaylarının seçim kampanyası sırasında ve seçildikten sonra da dürüst ve şeffaf bir şekilde halkın yanında olmalarını istedi.

Toplantıda İyi Parti'nin Aydın il ve ilçe belediye başkan adayları da açıklandı. Ancak, Koçarlı Belediye Başkanlığı için herhangi bir aday açıklanmaması dikkat çekti. Akşener, konuşmasının bir bölümünde eşi Tuncer Akşener'e de seslenerek, seçim çalışmalarında ayakkabı eskitmeleri nedeniyle eşinin endişelendiğini ve seçilen adayların da halkla iç içe olmaları gerektiğini belirtti.