Yaklaşan yerel seçimlerin heyecanı başkent Ankara'da hissedilirken, Ak Parti'nin aday belirleme süreci de dikkat çekici bir şekilde ilerliyor. KamudanHaber'in ulaştığı bilgilere göre Ak Parti, Mart ayında gerçekleştirilecek seçimler için Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Turgut Altınok'u gösterecek. Ankaralıların yakından tanıdığı Altınok, Keçiören Belediyesi Başkanlığının ardından bu kez Ankara'ya talip olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama Bekleniyor

Ey, Ali Yalçın ve Cipraleks Gülüşlü Sendika Sekreteri! Karagöz’ü Bırakın, Kaldırın O Turnikeleri… Ey, Ali Yalçın ve Cipraleks Gülüşlü Sendika Sekreteri! Karagöz’ü Bırakın, Kaldırın O Turnikeleri…

18 Ocak Perşembe günü Ankara'da yapılacak olan aday tanıtım toplantısında gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde olacak. Erdoğan'ın bu toplantıda Turgut Altınok'u resmi olarak Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklaması bekleniyor. 

Turgut Altınok Kimdir?

Turgut Altınok, 1962'de Ankara'nın Balâ ilçesinde doğmuş, ilköğretimini Keçiören'de, liseyi Kalaba Lisesinde tamamlamıştır. Uluslararası hukuk alanında eğitim alan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri üzerine çalışmalarıyla Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi'nden fahri doktora unvanı almış, Kazakistan'da profesör olmuştur. Avukat olarak başladığı kariyerine siyasetle devam eden Altınok, Ülkü Ocakları'nda başlayıp, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde önemli görevler üstlenmiştir. 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilmiş, AK Parti'den de bu göreve devam etmiştir. Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesini benimseyen Altınok, adalet ve hoşgörü odaklı bir belediye başkanı olarak tanınmıştır.