AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sosyal Sigortalar ve Bağkur emeklilerine yönelik iyileştirmeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Güler, Çalışma Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu konuda bir ön görüşme yapıldığını ve önümüzdeki haftaya kadar sonuçlanması halinde Kabine tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Meclis'teki gazetecileri ziyaret ederken yaptığı açıklamalarda, SSK ve Bağkur emeklileri için ek bir iyileştirme üzerinde çalışıldığını vurguladı. İlgili düzenlemelerin, AK Parti'nin kanun teklifiyle Parlamento'ya sunulmasının beklendiğini ifade etti.

Ayrıca, Güler, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifinin Genel Kurul'da değerlendirileceğini belirtirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Somali'deki görev süresine ilişkin tezkereyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Güler, takvimle birlikte bu konuların Genel Kurul'da değerlendirileceğini söyledi.

Gündemdeki konulardan biri olan TİP'ten milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi tartışmalarına da değinen Güler, bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklemek gerektiğini ve hukukun işlemesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Güler, asgari ücret artışı, işveren desteği, kısa çalışma ödeneği gibi konuları içeren bir kanun teklifi üzerinde çalıştıklarını ve bu konunun da önümüzdeki haftalarda netleşmesini beklediklerini belirtti.