Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

İstanbul'da, Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli bir zabıt katibi tarafından kurulduğu öne sürülen bir tefeci çetesine yönelik operasyonda önemli gelişmeler yaşandı. İddialara göre, bu çete, yüksek faizle borç vermek isteyen kişilerin gayrimenkullerini devralma karşılığında kar payı vaadinde bulunuyor, ardından hileli yöntemlerle bu gayrimenkulleri farklı kişiler adına tescil ettiriyordu.

Çete üyeleri, daha sonra bu gayrimenkulleri farklı kişilere satma şantajı yaparak mağdurlardan para talebinde bulunuyorlardı. Ayrıca, örgüt lideri, aile üyelerinin kamusal görevleri nedeniyle elde ettiği kişisel verileri üçüncü kişilere para karşılığında satıyor, usulsüz yolla sorgulamalar yaparak alacaklılarla iletişim kuruyor ve uyuşmazlıkları mahkeme dışında çözme girişimlerinde bulunuyordu.

Polis, bu şebekenin faaliyetlerini titizlikle inceledi ve örgüt liderinin banka hesaplarına dikkat çekici yatırımlar yaptığını tespit etti. Mali polisin yaptığı operasyon sonucunda çete üyelerine yönelik İstanbul ve Balıkesir'de çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda silahlar, tapular, altınlar, çekler ve nakit para ele geçirildi. Firari iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.